Folkene bag Ordstrømmen er erfarne folk inden for undervisning og udgivelse af læringsmaterialer, både digitale og analoge.

De 3 stiftere mødte hinanden da Thomas kom til forlaget Stepnote Publishing for ca. 2 år siden med et forlæg til en lærebog han kaldte Ordstrømmen.

Det forlæg udgjorde fra A til Z hele den banebrydende og flerspektret metode til indlæring af bogstavlyde i de tidlige klasser, som han havde udviklet i praksis og i et åben skole samarbejde mellem Hillerød Musikskole og Hillerødsholmsskolen over en 4-årig periode.

Forlægget som Thomas kom med er nu blevet taget en del videre end først tænkt. Bl.a. har vi testet en portal prototype ude i 50 0. klasser 2017/2018 og der er stiftet et Startup selskab og en 1. version af en licensbaseret model er lanceret. Her køber skolerne adgang til portalen, der giver adgang til alt materialet, herunder lærervejledninger som ebøger med links til sange, til videoer og meget mere.

Allerførst skal du møde MusikThomas og børnekoret, samt pianist Mads og korleder Hennie fra Hillerød Musikskole her:

 

Thomas Mehr:

Thomas er 50 år, gift med Bodil, og har to børn på 12 og 14 år. Han bor i Hillerød, og har arbejdet som musikskolelærer i 27 år, de 25 år i Hillerød Musikskole. Her har han udviklet steelband afdelingen fra få elever til en velfungerende afdeling med 3-4 steelbands med elever i forskellige aldre. Undervejs har han taget mange forskellige kurser i pædagogik og musikledelse. I 2009 startede han på at læse til lærer på Zahles seminarium i Kbh.

Samtidig med at han arbejdede fuld tid på musikskolen, og færdiggjorde en lille læreruddannelse i musik og specialpædagogik i 2013. Det var i faget specialpædagogik, at idéen med at koble læring af bogstavlyde og sange og rim og remser som raps, opstod. I de sidste fire sæsoner har han undervist 0. klasserne på Hillerødsholmskolen i Hillerød i Bogstavlydsforløbet, hvor han har videreudviklet materialet til et koncept der kan bruges af andre.

 

David Nejrup:

45 år, gift, har 3 børn og bor i Sorø. Har hele sit voksenliv arbejdet med at skabe og udbrede kultur, primært rettet mod børn. Dette som underviser på musikskoler og i folkeskolen, som projektleder for et drengekor, koncertarrangør med ca. 30 årlige koncerter for børnefamilier, PR-ansvarlig for et kulturhus i København samt konsulent for Albertslund Kommune, CopyDan Tekst & Node, m.fl.
De seneste 8 år har fokus været på Stepnote, ejet sammen med Bo Lauenborg, for at opbygge henholdsvis forretningen med salg af nodebøger, m.v., samt forlaget Stepnote Publishing.

David er en teamplayer der evner at tænke kreativt og innovativt, tro på idéen og føre den ud i livet. Derudover er han en netværker og god kommunikator med stor erfaring i projektledelse på kulturområdet. Endelig er David arbejdsom og knokler til målet er nået.

David er selv amatørmusiker på et højt plan og har spillet saxofon og ledet flere orkestre gennem tiden. I relation til Stepnote har David brugt denne musikfaglige kompetence til at være redaktør og idéudvikler på Stepnotes udgivelser, samt til at give Stepnote en troværdig kommunikation i relation til kunder og samarbejdspartnere..

 

Bo Lauenborg:

46 år, med kone og 3 børn, bosiddende i Hillerød. Har i de sidste 15 år arbejdet som selvstændig og iværksætter, herunder de sidste 8 år i Stepnote, primært som ansvarlig for markedsføring, forretningsudvikling og strategi, hvilket han stadig gør.

Bo en klassisk iværksættertype med en ukuelig vilje og tro på at ting kan og skal lykkes. Han er iderig og udviklingsorienteret og har 15 års erfaring som selvstændig. Han har startet flere virksomheder gennem tiden. Han har fået musik ind med modermlken da hans far var en garvet kontrabassist og musiker og spiller selv guitar og lidt klaver.